شور عشق، یعنی همون احساساتی که اوایل آشنایی با یک نفر، ما رو مشغول میکنه و خواب و خوراکمون رو میگیره، یعنی این قبیل عواطف مثل استارت ماشین عمل میکنند. خداوند اونها رو در وجود انسان قرار داده که آدم رو به حرکت بياره. ولی ما نمیتونيم فقط با استارتزدن و باک ِ بدون بنزین حرکت کنیم.
درمورد آدمهايي كه در مرحله اول عشق هستند:<xml><o></o>
هنگام فکر کردن به معشوق، فقط اون قسمتهایی فعال میشه که مربوط به «پاداش فوری» است- همون قسمتهایی که اگر گرسنه باشیم و غذا بخوریم فعال میشه؛ یا در افراد معتاد به کوکائین، همون قسمتی که بعد از مصرف مادهی مخدر به فعالیت میافته. این قسمتهای مغز، تشکر فوری رو اعلام میکنند، و یک چیز فوری طبعاً دوام زیادی هم نداره. در حالی که مغز، قسمتهای دیگری هم داره که مربوط به پاداشهای طولانیمدت هست.
در مورد كساني كه عشقشون تداوم پيدا كرده و به اصطلاح عشق رفيقانه دارند همون عشقي كه
شور و هیجانش از بین رفته اما صمیمیتش مونده و با مرور زمان، بیشتر هم شده :. فکرکردن به عشقشون قسمتهایی از مغز اونها رو فعال میکنه که مربوط به «پاداشهای بلندمدت» هست- همون قسمتهایی که وقتی شما به شغل مورد علاقهتون فکر میکنین یا موسیقی مورد علاقهتون رو گوش میکنین، یا در لحظات آرامش مذهبی، در ذهنتون فعال می شه.
پس چون پاداش فوری همیشه تاییدکنندهی چیزهایی است که قابل اتکا نیستند، عشق رمانتیک هم که دستمایهی شعر و غزل و رمان و فیلمهای زیادی شده و چیز قشنگی هم هست قابل اتکا نیست. در عوض، عشق رفیقانه قابل اعتماد، اصیل و ماندگار ه.<o></o>
<o> </o>
هوش عاطفیات را بالا ببر
با تمام این حرفها، اگر عشق و احساسات قابل اتکا نیستند پس چه چیز قابل اتکا ست؟ چه چیزهایی باید وجود داشته باشه تا عشق افراد پایدار بمونه. يعني اگر برخی شباهتهای اولیه بین افراد وجود داشته باشه صميمیت و رفاقت بیشتری بین اونها به وجود مياد؟ که میتوانه رابطه موفق رو تضمین کنه؟ <o></o>
اما تجربه نشون ميده که این اتفاق هم نمیافته. خیلی ازجداييها، بر خلاف انتظار، در مواردی اتفاق میافته که انتخاب اولیه اشتباه نبوده. یعنی افراد در ابتدای رابطه، شباهتهایی به هم داشتند اما پس از مدتي تغییر کردند.<o></o>
پس خیلی وقتها مشکل اینجاست که آدمها تغییر میکنند؛ اما با هم تغییر نمیکنند: در دو مسیر یا با سرعتهای متفاوتی تغییر میکنند. پس حالا این سوال به وجود مياد که «اگر شباهت اولیه هم ضامن صمیمیت نیست پس چه چیز میتونه صمیمیت و رفاقت درازمدت بین زوجها رو تضمین کنه؟»<o></o>
پژوهشهای زیادی نشان دادند که هوش عاطفی یکی از مهمترین عوامل موفقیت يك رابطه است. هوش عاطفی نوعی از هوشه که به ما کمک میکنه به احساساتمون آگاه باشیم. بتونيم عواطفمون رو خوب بیان کنیم. اونها رو خوب کنترل و هدایت کنیم. ظرفیت های خودمون رو بشناسیم و در مجموع یک حس مثبت کلی نسبت به خودمون داشته باشیم. از طرف دیگه بتونیم عواطف فرد مقابلمون رو درک کنیم و نسبت به اون واکنش اجتماعی یا بین فردی مناسب داشته باشیم.
هوش عاطفی به ما کمک میکنه که وقتی دچار تعارض در احساساتمون میشیم فرو نریزیم و بتونیم به عنوان مسالهای معمولی حلش کنیم. این نوع هوش، یک چیز ذاتی نیست و در شرایط محیطی شکل میگیره و در میان تمام عوامل موثر در موفقیت در رابطه، کلیدیترین نقش رو داره.<o></o>
اگر دو طرف دارای هوش عاطفی بالایی باشند میتونند بفهمند که چطور همراه و همگام با تغییر احساسات و عواطف همديگه تغییر کنند تا زندگیشون به رشد و صمیمیت بیشتری منجر بشه و به نظر من عشق يعني همين !يعني آرامش وامنيت نه تلاطم واسترس . براي حسن ختام يه تست عشقي هم بدين كه در دانشگاه بستون تهيه شده و مي خواد بگه به طور كلي شما عاشق هستين يا نه؟<o></o>
<o> </o>
چگونه از این تست استفاده کنیم؟
عبارات زیر رو بخونید. معشوقتون روتصور کنین و نام معشوقتون رو به جای کلمه او بذارين. حالا اگر با هر عبارت به طورکامل موافق بودین، عدد ۷، اگر نسبتا موافق بودین، عدد ۶، اگر کمی موافق بودین عدد ۵، اگر عبارت رو هم درست میدونستید و هم غلط (یعنی در مورد نظرتون مطمئن نبودین)، عدد ۴، اگر با اون کمی مخالف بودین، عدد ۳، اگر نسبتا مخالف بودین، عدد ۲ و اگر بهطور کامل مخالف بودین عدد ۱ روجلو عبارت بنویسین. <o></o>
۱) برای رسیدن به او خیلی عجله دارم. ؟
۲) او را خیلی جذاب میدانم. ؟
۳) او نسبت به بیشتر مردم، عیبهای کمتری دارد. ؟
۴) برای او هر کاری که لازم باشد، انجام میدهم. ؟
۵) به نظر من، او خیلی دلربا است. ؟
۶) دوست دارم احساساتم را با او در میان بگذارم. ؟
۷) وقتی با هم کاری را انجام میدهیم، کار برایم خیلی خوشایند است. ؟
دوست دارم که او حتما مال من باشد. ؟
۹) اگر اتفاقی برای او بیفتد؛ خیلی ناراحت میشوم. ؟
1۰) خیلی وقتها به او فکر میکنم. ؟
۱۱) خیلی مهم است که او به من علاقه داشته باشد. ؟
۱۲) وقتی با او هستم، کاملا خوشحالم. ؟
۱۳) برایم دشوار است که برای مدتی طولانی از او دور باشم. ؟
۱۴) خیلی به او علاقه دارم. ؟<o></o>
راهنمای نمرهگذاری:<o></o>
حالا عددهایی رو که جلوی هر عبارت گذاشتين، با هم جمع بزنید. <o></o>
* شمایی که بالای ۸۹ نمره آوردين ، وضعتون خرابه. شما بدجوری عاشق شدين و اگر صادقانه به پرسشها پاسخ دادين، در عشقتون هیچ شکی نمیشه کرد.<o></o>
* اگر نمرهتون حول و حوش ۷۸ تا ۸۸ میچرخه، شما هم به احتمال خیلی زیاد عاشق هستید و چیزی نمونده که در بالای قله عشق بایستید.<o></o>
* اما اگر نمرهتون بین ۶۸ تا ۷۷ باشه، احتمال کمتری وجود داره که عاشق باشین. اما شما هم به هر حال عاشقاید.<o></o>
* کسانی که از ۶۸ پایینتر آوردهاند، بهتره که خودشون رو گول نزنن. به احتمال زیاد چندان عاشق نیستند.<o></o>
* کسانی که از ۵۸ پایینترند، به هیچوجه عاشق نیستند. این گروه بهتره پیشه دیگری برای خودشون دست و پا کنند و یا اسم احساسات رقیقشون را نگذارند عشق. <o></o>
<o> </o>