sima_65 نوشته است:
سلام
مرسی خیلی عالی بود
پس فولیکول با اندازه نرمال همون چیزی هست که باعث بارداری میشه.
خب اینکه طبیعی هست و بد نیست
دیدم جاهای دیگه نوشته بودن که سونو دادن و کیست 22 میلی داشتن و... اما نگران بودن!
خب اینکه خوبه!
چند میلی با نرمال فاصله داره همش
پیروز باشید
سلام
قبلاً این پست رو برای آیسل خانم نوشتم اما هر کاری کردم نمیدونم چرا نتونستم لینک بدم. دوباره می نویسم البته تصویر رو هم اینزرت کردم که گویاتر باشه.
تخمدان داراي سه لايه هست:
1. زاينده
2. استروما
3. عروقي
تخمك از لايه زاينده بوجود مياد بدين صورت كه لايه زاينده (در هر مرحله عکس رو نیگا کنین تا بهتر متوجه بشین)
در مرحله ی اول تبديل به تخمك شده و دور تخمك رو لايه ی تك سلولي گرانوله احاطه ميكنه
در مرحله ی دوم فوليكول ابتدايي بين تخمك و لايه ی تك سلولي گرانوله قرار ميگيره و در مجموع سلول تك (بخوانيد tek) تشكيل ميشه
در مرحله ی سوم بعد از ترشحات هورموني اي كه از سه غده هيپوتالاموس، هيپوفيز و تخمدان انجام ميشه بين تخمك و فوليكول اوليه حفره اي ايجاد ميشه و در مجموع فوليكول حفره دار ناميده ميشه. حالا
در مرحله ي بعدي كه مرحله ي تخمك گذاريه فوليكول حفره دار پاره ميشه و تخمك به سمت شكم ازاد ميشه و باقيمونده ی فوليكول حفره دار جسم زرد ناميده ميشه.
سرنوشت تخمك هم درصورت حاملگي تبديل به تخم ميشه و جنين رو به وجود مياره و در صورت عدم حاملگي 48 - 72 ساعت زنده ميمونه و بعد در پايان هفته دوم بعد از تخمك گذاري، تبديل به جسم سفيد ميشه.
|
- توجه: تصویر کوچک شده است، برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید! |
چند نکته رو هم اضافه می کنم تا اون پست دیگه تونم پاسخ بگیرین:
- هر نوزاد دختر در زمان تولد چند میلیون تخمک در تخمدان هاش داره و در هر سیکل یه دونه ش آزاد میشه (بدون در نظر گرفتن دارو های محرک تخمک گذاری که گاهی اوقات چند تخمک آزاد میشه).
- کیست فولیکولی تخمدان، فولیکولی هست که تخمک آزاد نشده و پر آبه و معمولاً خوش خیم هستن که یا خودشون تحلیل میرن یا با مصرف قرص رفع میشن.
- فولیکول بالغ برای بارداری بایستی بین 19 - 27 میلی متر باشه.
- سایز بعضی کیست ها تا 2 اینچ (تقریبا 5 سانتی متر) هم میرسه.
- بعضی از کیست های خونی که با دارو رفع نیمشن با لاپاراسکوپی خارج میشن.
- وجود کیست، اختلال در پریود ایجاد میکنه و در صورت عدم درمان ناباروری رو نتیجه میده.