anil_1363 نوشته است:
سلام وخسته نباشید دکتر بنا به در خواست خودم یه ازمایش کم خونی برا دختر 2ونیم ساله ام نوشت که جواب ازمایش با توجه به محدوده نرمال طبیعیه فقط میزان پلاکت خون دخترم زیاد هستس که 555 که در برگه ازمایش رنج نرمال بین 140_450هست میخواستم ببینم ایا فرزندم مشکل خواصی دارن؟وزن 12کیلو ودویست گرم با قد92 که اکثرا یبوست هستن که با تغذیه کمی برطرف شده 1هفته قبل ازمایش دخترم تب شدید داشت با اسهال که با کوتریموکسازول و<a>مترونیدازول</a> برطرف شد لطفا راهنماییم کنید منتظر پاسخ شما دکتر عزیز هستم ممنوم از شما eosin1%mono3% lymph41% neutr55%
سلام
افزایش پلاکت در خون یا Thrombocytosis بر دو نوع اساسی یا اولیه (Essential or primary) و واکنشی یا ثانویه (Reactive or Secondary) هست. اما عواملی که باعث ترومبوسیتوز میشن عبارتند از:
عوامل ترومبوسیتوز اساسی:
- ترومبوسیتوز اولیه (یه نوع بیماری Myeloproliferative)
- سایر اختلالات Myeloproliferative مانند Myelogenous Leukemia مزمن، Polycythemia vera و Myelofibrosis
عوامل ترومبوسیتوز واکنشی:
- خونریزی حاد و از دست دادن خون
- واکنشهای آلرژیک
- نارسایی مزمن کلیه یا سایر اختلالات کلیه
- ورزش
- سکتهی قلبی
- سرطان
- بیماریهای باکتریایی مانند عفونت، مننژیت، عفونت دستگاه ادراری و ...
- کمخونی فقر آهن
- برداشتن طحال
- کمخونی همولیتیک
- التهاب مانند Rheumatoid arthritis، بیماری سلیاک، اختلال بافت همبندی یا بیماری التهاب روده
- جراحی
- پانکراتیت
- آسیبدیدگی
- و ...
اما دوست من،
اولا اینکه در کودکان مقدار پلاکت بیشتر از بزرگسالان هست؛
و بعد اینکه شما فرمودید فرزندتون تب داشته؛
بنابراین، همین تب، دم دستترین عامل میتونه تلقی بشه و ممکنه دال بر وجود عفونت باکتریایی باشه و در نتیجه، دلیل افزایش پلاکت به خاطر همین عفونت باشه.
بهتره کوچولو رو پزشکتون ویزیت کنن تا ایشون تشخیص مناسب رو در این مورد بذارن.