ويژگي هاي عشق بالغانه.
درك خواسته هاي همسر و برآوردن آنها دشوار نيست. مهم اينجاست كه اگر خواست هاي همسرتان را بفهميد و آنها را به طريقي برآورده سازيد، مي توانيد به بهبود روابط زناشويي خود كمك كنيد. با كمي تلاش مي توانيد به اين مهم نايل آييد اما برآوردن اين خواسته ها از درك آن آسان تر است. زيرا بسياري از اشخاص، همسرشان را براي اطلاع از خواسته هاي خود كمك نمي كنند و اين وظيفه را به او واگذار مي كنند تا به تنهايي و بدون كمك به اين مهم برسد.
دوست داشتن و محبوب شدن
از آنجايي كه به نظر مي رسد بسياري از زوج ها با بنياد و سنگ بناي ازدواج محكم آشنا نيستند، مهم اين است كه در اينجا به بحثي در اين زمينه بپردازيم.
مثلا، شوهري كه به شكايت مي گويد كه ‹‹من نمي فهمم كه زنم چه مي خواهد؛ مي خواهد كه بيشتر به او بپردازم و خواسته هايش را درك كنم، اما من كه اين كار را مي كنم، ديگر چه مي خواهد؟ من كه سر در نمي آورم.›› مي تواند به صورت داشتن اطلاعات دقيق تر در موقعيت بهتري قرار بگيرد. به مرور احساس شيدايي اوايل ازدواج مي تواند به عشقي بالغانه تبديل شود. زن مي تواند از گفتن ‹‹دوستت دارم›› و شوهر از شنيدن آن لذت ببرند زيرا محبت و جذابيت متقابل در بافت صميميت، وفاداري، اعتماد و دوستي به هم گره خورده، عشق عميق تر و قوي تري را پايه گذاري مي كند.
عشق بالغانه مفهوم وسيعي دارد.
به مرور احساس گرمي و محبت جايگزين شيدايي اول ازدواج مي شود. حالت هاي عاشقانه، دائما در انديشه دلدار بودن، آرمان گرايي ها، ميل وافر با هم بودن، جوش و خروش ها و افسردگي لحظات جدايي به تدريج جاي خود را به مهر و عطوفت از نوع ديگري مي دهد. با اين حال، پيوندهاي عشق، پابرجا باقي مي مانند. تمايل و توجه يعني باور داشتن و اين باور را انتقال دادن كه ‹‹تو براي من مهم هستي، به آنچه براي تو اتفاق مي افتد بها مي دهم و مراقب تو هستم.›› دو نشانه مهم تمايل و توجه به همسر، توجه به رفاه او و آمادگي براي كمك و حمايت از اوست. برخلاف يك پيش خدمتي كه در ازاي دريافت پول كار مي كند، شما به خاطر احساس تمايل و تعهد روحي خود به همسرتان ياري مي دهيد.
ابراز محبت راه مسلم ايجاد مهر و صميميت در همسر است. نشان دادن محبت در عمل و گفتن و ابراز آن هر دو در ايجاد صميميت موثر است. با اين حال به تدريج كه ازدواج ادامه مي يابد رفتارهاي محبت آميز، محدود مي شوند و در ازدواج هاي ناموفق ممكن است اثر وجوديش را به كلي از دست بدهد. يك كلمه محبت آميز و يا يك لبخند خوشايند مي تواند تنش ميان آنها را ازميان بردارد.
به نظر مي رسد كه ‹‹پذيرش›› در روابط عاشقانه بالغانه بي قيد و شرط باشد. مي توانيد بدون انتقاد از يكديگر، در زمينه هاي مذهب، سياست و درباره اشخاص نظرات متفاوتي داشته باشيد. مي توانيد بدون قضاوت و سرزنش، نقاط ضعف همسرتان را قبول كنيد. اين پذيرش يكديگر، اين قبيل پذيرفتن ها، عميقا اطمينان بخش هستند. به زن و شوهر احساسي از پذيرش خود مي دهند.
مصاحبت و با هم بودن يكي از سرمايه هاي ازدواج موفق است كه مي توانيد به سادگي و صرفا با برنامه ريزي به آن دست يابيد. كافيست به فعاليت هايي كه هر دو از آن لذت مي برديد توجه كنيد. مسافرت با هم، تزيين منزل، رفتن به سينما، و ... اوقاتي را براي آنها در نظر بگيريد. در برنامه هاي عادي زندگي نيز مي توان از مصاحبت بيشتر با يكديگر برخوردار شد. به اتفاق برنامه تلويزيون را تماشا كردن، پياده روي با هم، با انجام برخي از وظايف خانه مانند شستن ظرف ها و تميز كردن خانه به شكل مشترك هم مي تواند موثر واقع شود.
صميميت مفهوم وسيعي است كه مي تواند از بحث درباره جزييات زندگي تا افشاي خصوصي ترين احساسات را كه به راحتي آن را با كسي در ميان نمي گذاريد در برگيرد. به گونه اي شايد بتوان گفت كه صميميت محصول فرعي توجه كردن، پذيرفتن، حساسيت به خرج دادن و درك كردن است. به همين دليل صميميت با سو تفاهم، انتقاد، سرزنش و حساسيت به خرج ندادن رابطه معكوس دارد. زن و شوهري كه به انتقاد و مجازات و كنترل يكديگر مي پردازند صميميت ميان خود را از دست مي دهند و با از دست رفتن صميميت يكي از اتصال هاي مهم زندگي زناشويي سست مي شود.
دوستي و رفتار دوستانه با همسر، از جمله عوامل تعيين كننده كيفيت زندگي زناشويي است. به نظر ميرسد كه اين خصوصيت اگر در اغلب ازدواج هانباشد، كيفيت بسياري از آنها تا حد نامناسبي تنزل مي كند.
خشنود كردن همسر نيز يكي از عوامل موثر در ازدواج هاي موفق است. اما خشنودي بايد دوطرفه باشد. نه تنها مي توانيد با رفتار خود، همسرتان را خوشحال كنيد، بلكه مي توانيد در خشنودي ها و رضايت هاي او شريك شويد. شايد لازم باشد به جاي پرداختن به كارهاي متعارف ابتكار به خرج دهيد.
حامي بودن كيفيت ديگري است تا همسرتان در وقت نياز و بروز مشكلات به شما تكيه كند. شايد براي شما، اهميت سمبليك روحيه بخشيدن به همسر، وقتي ياس و نااميدي بر او غلبه كرده و يا حل مسايل او وقتي در محاصره انواع مشكلات گرفتار آمده است روشن نباشد. كمك كردن به همسر در اين مواقع مي تواند معاني بسيار زيادي داشته باشد، با اين رفتار به او مي گوييد كه در سختي ها، يار و ياور او هستيد. مثلا، بعضي از همسران بيش از اندازه نسبت به كار جديدي كه همسرشان مي خواهد شروع كند يا مسووليت جديدي را بپذيرد، بي طرفي نشان مي دهند. ترديد آنها در جبهه گيري مثبت، مي تواند روي ابتكار و توانايي همسرشان تاثير سو بگذارد.
برگرفته از كتاب ‹‹عشق هرگز كافي نيست››
منبع: تبيان
با آرزوي شادي براي تمام هم ميهنانم