nili نوشته است:
سلام و خسته نباشید.دختری 24 ساله ومجرد هستم .یه سوال در مورد پوست داشتم .می خواستم بدونم که این ترکهای پوست که در اثر چاق شدن بر روی پوست ایجاد میشه میتونه بوسیله دارو یا چیز دیگه ای از بین بره؟ضمنا من پوست خیلی نرم و حساس و سقید رنگی دارم و این ترکها روی بازوهام ایجاد شدن.لطفا راهنماییم کنید .ضمنا من چند سال پیش به یکباره چاق شدم ولی الان وزنم کاملا ایده ال هستش.
سلام،
به ضایعاتی که شما اشاره کردید در درماتولوژِی «استریا» گفته می شود. این ضایعات معمولا نوعی اسکار هستند که به رنگ سفید - نقره ای دیده می شوند . این ضایعات معمولا به دنبال بارداری، چاقی، بدن سازی ، بلوغ و فعالیتهای شدید بدنی به وجود می آیند. این ضایعات به دنبال کشیده شدن پوست و اختلال در عملکرد کلاژن به وجود می آید . ایتدا قرمز یا ارغوانی هستند ولی به مرور رنگ خود را از دست می دهند .
استریا در هر جایی از بدن ممکن است به وجود آید. ولی معمولا در جایی که چربی ذخیره می شود و یا تمایل و قابلیت کشش دارد به وجود می آید . مکانهای شایع عبارتند از شکم ( بخصوص اطراف ناف)، پستانها، بالای بازو، زیر بازو، ساقها، لگن و باسن.
استریا اغلب نتیجه کشش پوست حین حاملگی و افزایش وزن در مدت کوتاه می باشد. این ضایعات به دنبال ورزش و افزایش حجم سریع عضلات، استفاده از کرمهای کورتیکواستروئیدی به مدت طولانی و نیز در سندرم کوشینگ هم دیده می شوند .
معمولا در 70 تا 95% زنان به دنبال بارداری این ضایعات دیده می شود. روشهای مختلفی برای از بین بردن این ضایعات وجود دارد ولی هیچ یک تضمینی نیستند. برخی استفاده از کرمهای مرطوب کننده را قبل از بارداری در مناطقی که احتمال بروز این ضایعات وجود دارد توصیه می کنند. برخی از جراحیهای لیزری بهره می گیرند و برخی نیز استفاده از کرمهای مخصوصی را جهت کم رنگ تر کردن این ضایعات مورد استفاده قرار داده اند که البته تاثیر آن در مواردی که در مدت کوتاهی پس از به وجود آمدن ضایعات مصرف شود، بیشتر بوده است.