mghassemi2004 نوشته است:
با سلام
دختر من تازه وارد 7 ماهگی شده است و به خاطر این که شاغل بودم با نظر پزشکش از چهار ماهگی غذای کمکی را شروع کردم و الان به سوپ میکس شده رسیده ام ولی مدتی است که لاغر شده و خیلی دوست دارم که قد بلند شود آیا می توانید در مورد تغذیه او برای رشد طبیعی و قد بلند شدنش به من کمک کنید چون فهمیده ام که با رژیم غذایی مناسب می توان در قد کودکان تاثیر گذاشت
با تشکر
سلام ،
من پاسخ شما را با توجه به توصيه هاي انجمن شير مادر مي دهم :
- در 6 ماه اول زندگي تغذيه به طور انحصاري توسط شير مادر مي باشد ، در اين مدت نوزاد حتي به آب احتياج ندارد . و تغذيه کمکي بعد از 6 ماهگي شروع مي شود .
- خطرات زود شروع کردن تغذيه کمکي عبارتند از : 1 ) افزايش بروز اسهال 2) کاهش شير مادر 3) سوء تغذيه و عدم رشد کودک 4) افزايش آلرژي ( حساسيت)
- شروع تغذيه کمکي با فرني آرد برنج مي باشد .
- با شروع تغذيه کمکي تغذيه با شير مادر بايد همچنان ادامه يابد .
- با شروع تغذيه کمکي علاوه بر قطره مولتي ويتامين ، قطره آهن نيز بايد مصرف شود و تا دو سالگي ادامه يابد .
- در هفته دوم ماه هفتم ، حريره بادام به رژيم غذايي افزوده مي شود .
- دو هفته آخر ماه هفتم ، سوپ به رژيم غذايي اضافه مي شود .
- دو هفته اول ماه هشتم ، زرده تخم مرغ اضافه مي شود . ( در روز اول به اندازه يک نخود تا اينکه طي 10 روز به يک زرده کامل برسد )
- دو هفته دوم ماه هشتم ، مي توان به سوپ شيرخوار تنوع داد ( اضافه کردن جو ، بلغور ، رشته فرنگي ، يک قاشق مرباخوري کره يا روغن )
- هفته اول ماه نهم ، اضافه نمودن حبوبات به سوپ مثل عدش و ماش
- دو هفته دوم ماه نهم ، آب ميوه به غذاي کودک اضافه مي شود .
- دو هفته دوم ماه نهم ، به جاي آب ميوه خود ميوه (هلو ، سيب ، موز) را مي توان داد .
- در دو هفته اول ماه دهم کودک را با غذاهايي که خود مي تواند با دست بردارد و به دهان ببرد مي بايست آشنا نمود . مثل : بيسکويت ساده ، ماکاروني ، تکه هاي کوچک سيب زميني ، هويج .
- در دو هفته دوم ماه دهم ، مي توان از کته نرم ، سبزي و گوشت استفاده کرد.
- در ماه يازدهم و دوازدهم علاوه بر تنوع غذايي با توجه به اشتهاي کودک مي توان غذاي کودک را در هر وعده اضافه نمود.
** تا يکسالگي مصرف مواد غذايي زير توصيه نمي گردد :
عسل ، شير پاستوريزه ، پنير ، سفيده تخم مرغ ، شکلات ، بادام زميني ، ميگو ، ترشي ، فلفل ، ادويه ، نمک ، نوشابه هاي گازدار ، آب ميوه صنعتي ، خربزه ، گيلاس ، آلبالو ، توت فرنگي ، توت سفيد ، شاه توت ، تمشک ، لپه ، نخود ، اسفناج و کلم.