kimiaa نوشته است: با سلام
حدود چهار ماه پيش براي مشکل موي زائد صورت به دکتر غدد مراجعه کردم، و با آزمايش مشخص شد هورمون پرولاکتين و تستوسترون بالاست، اسپيرونولاکتون تجويز کردن که سه ماه مصرف کردم و بعد سه ماه مجدد آزمايش دام که پرولاکتينم به حد طبيعي رسيد يعني 11 ( رنج طبيعي 1-27 ) ولي تستوسترون هنوز 0.9 يعني حد بالاي طبيعي. لازم به ذکره که تو آزمايش اوليه هورمون TSH من 2.3 بود ولي در آزمايش دوم به 4.5 رسيد يعني حد بالاي طبيعي
در طول دوره مصرف مشکل خاصي نداشتم، فقط عادت ماهيانه ام مثل قبل از مصرف قرص ، دو سه روز عقب جلو ميشد، ولي در ماه چهارم عادت ماهيانه ام کلا قطع شده و الان 40 روز از دوره قبليم گذشته
سوال من اين هست، آيا مصرف اسپيرونولاکتون باعث قطع قاعدگي ميشه؟ و آيا اين مساله خطرناکه بايد به پزشکم اطلاع بدم؟ خصوصا اينکه اين چند روزه خيلي حرارت بدنم بالا رفته و تعرقم زياد شده
دوم اينکه بالارفتن TSH يا همون هورمون تيروئيد به خاطر مصرف اين قرص بوده؟ چون تا حالا سابقه نداشت مقدارش بالاتر از 2.7 بره نگرانم که چرا تا اين حد بالا رفته
سلام
پرولاکتین و هورمون تیروئید باهم رابطه دارند . یعنی در اغلب موارد اینها باهم کار می کنند و اختلال در این باعث نقص عملکرد اونیکی میشه . پس چیز عجیبی نیست که با درمان پرولاکتین بالا اوضاع هورمونی کمی تغییر کنه اما تفسیر اوضاع با متخصصیست که شما رو ویزیت کرده و زیر نظرش درمان می کنید .
اسپیرو می تونه باعث بی نظمی در قائدگی بشه اما اینکه کامل قطعش کنه یکمی بعیده . اگر پریودتون بیش از 10 روز به تاخیر افتاده بهتره با متخصص مشورت کنید