h_loyali نوشته است:
ممنون از پاسخ شما بنده هم هدفم از ایجاد این مبحث این بود که : ایا راه تشخیص جایگزینی برای تشخیص این بیماری هست؟ برای مثال می توان دوز دارو در خون را اندازه گیری کنند؟ و یا فقط با ازمایش TSH در خون می توان فهمید؟ (چون برای کسانی که فرص مصرف می کنند این میران نرمال است)
2- ایا در اسکن تیرویید مشخص می شود که فردی کم کار است و غده بزگتر است ؟! باید برای اسکن فرص قطع شده باشد؟
3- در معاینه فردی که فزص مصرف می کند زیر گردن معلوم می شود که غده بزرگ است؟!
ممنون میشم این سوالات رو جواب بدهید حداقل برای اطلاعات عمومی!
سلام
من صرفا به شما توجه دادم که بحث به اون سمت کشیده نشه؛ اما همونطور که گفتم طرح این سوالات که در مورد نحوهی تشخیص گذاشتن هست، مشکلی نداره.
ببین دوست من
متخصص وقتی رزومهی پزشکی شما رو یه نگاه بندازه و متوجه هیپوتیروئیدیسم بشه بلافاصله در جریان ماجرا قرار میگیره که فرد احتمالا در حال مصرف لووتیروکسیـن هست و دیگه نیازی به اون داستانهایی که شما گفتی (هند و ...) نیست! و اولین سوالی هم که از شما میکنه اینه که ---> لووتیروکسیـن مصرف میکنی؟ که اگه پاسخ مثبت باشه به شما گفته خواهد شد که 2 - 3 هفتهی دیگه مجددا مراجعه کنی.
اما دوست خوبم
برای تشخیص گذاشتن در مورد هیپوتیروئیدیسم وقتی که شما توسط متخصص معاینه میشی
- ابتدا با بررسی رزومهی پزشکی شما
- بعد با معاینهی بالینی و بررسی علائم (خشکی پوست، وزن، فشار خون، ضربان قلب، اختلال در قاعدگی برای خانمها و ...)
در مورد هیپوتیروئیدیسم ارزیابی لازم انجام میشه و برای اطمینان بیشتر (و مستند کردن پروندهی مشمول)
- تست خونی که چند خط بالاتر توضیح دادم درخواست خواهد شد.
- در صورت نیاز، ارزیابی Anti TPO جهت بررسی بیماری هاشیموتو، به موارد تست فوق اضافه خواهد شد.
در موارد کمی، و باز در صورت نیاز (به خصوص در مورد هایپرتیروئیدیسم) پزشک
- درخواست سونو یا اسکن از تیروئید (برای بررسی Nodules، علت اوراکتیو بودن تیروئید، بررسی سرطان تیروئید، بررسی افزایش سایز غدهی تیروئید و غدد پاراتیروئید و ...) میکنه.
در کنار موارد بالا ممکنه پزشک
- MRI یا سیتی اسکن از هیپوفیز و هیپوتالاموس رو هم درخواست کنه تا تغییرات این غدد هم بررسی بشه.
میبینی دوست من
مجموعهی موارد بالا در کنار هم راههای تشخیص اختلال در غدهی تیروئید هستن و قاعدتا روال کار در سرتاسر این کرهی خاکی همینه. حالا اینکه چند درصد موارد فوق در اون نمایندگی مربوطه که قراره شما مراجعه کنید، رعایت خواهند شد رو من در جریان نیستم!
تصاویر زیر به درک شهودی شما از سونوی تیروئید کمک میکنه.
|
- توجه: تصویر کوچک شده است، برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید! |
|
- توجه: تصویر کوچک شده است، برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید! |
موفق باشی دوست من